Tort serowo-owocowy.doc

(180 KB) Pobierz
Tort serowo-owocowy

Tort serowo-owocowy

 

Składniki:

 

15 dag biszkoptów

1/2 galaretki wiśniowej,

1 cytrynowa i 1 brzoskwiniowa

40 dag serka homogenizowanego waniliowego

maliny, brzoskwinie, truskawki (lub inne sezonowe owoce)

 

Wykonanie:

 

Dno tortownicy (o śr. 22 cm) wyłóż biszkoptami (odstępy miedzy nimi wypełnij pokruszonymi ciastkami). Galaretki przygotuj każdą osobno w połowie wody podanej na opakowaniu. Serek wymieszaj z tężejącą galaretką cytrynową. Połowę masy wyłóż na biszkopty, schłódź. Polej tężejącą galaretką wiśniową, schłodź. Kiedy zacznie tężeć, wyłóż resztę masy serowej i schłodź. Zalej galaretką brzoskwiniową. Na tężejącej ułóż owoce. Całość wstaw do lodówki, aby galaretki i masa serowa porządnie zesztywniały.

 

 

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin