Pieczeń cielęca 1.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
66449310 UNPDF
Pieczeń cielęca
Składniki
1,5 kg cielęciny (najlepiej z udźca), 2 suszone grzyby, 10 dag
szynki wędzonej, 4 jaja, 5 dag masła, vegeta, biały pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, rozbić tłuczkiem, natrzeć vegetą, posypać zmielonymi suszonymi grzybami.
Trzy jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać. Dodać bardzo drobno pokrojoną szynkę
i surowe jajo, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na płacie mięsa równomiernie
rozsmarować przygotowany farsz. Mięso zwinąć, owiązać bawełnianą nicią, z wierzchu
posolić. Włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć wiórki
masła. Wstawić mięso do niezbyt gorącego piekarnika i piec około godziny. W czasie
pieczenia przewracać i od czasu do czasu skrapiać wodą. Podawać na gorąco lub na
zimno. (100 g - 150 kcal).
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin