Jabłka z bezą.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
58405901 UNPDF
Jabłka z bezą
Składniki
4 duże jabłka, 4 dag suszonych fig, opakowanie cukru
waniliowego, 3 dag posiekanych orzeszków pistacjowych, 4 dag
herbatników, 2 łyżki likieru migdałowego (Amaretto), białko, 2
łyżki cukru, 2 łyżki mielonych migdałów, cukier puder
Sposób przyrządzania
Jabłka umyć i wydrążyć. W górnej części wyciąć wgłębienie w kształcie stożka. Figi
posiekać, włożyć do miski, dodać cukier waniliowy, orzeszki, pokruszone ciasteczka
i polać likierem. Jabłka ułożyć w formie, napełnić je masą. Piec w piekarniku nagrzanym
do temperatury 200°C. Białko ubić na sztywno, dodać cukier i migdały. Po 25 minutach
pieczenia na jabłka wycisnąć za pomocą szprycy ubite białko i piec jeszcze około 10
minut. Posypać cukrem pudrem i orzeszkami pistacjowymi.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Banany z miodem.pdf
(822 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Suflet morelowy.pdf
(49 KB)
Suflet bananowy.pdf
(73 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin