Sałatka z czerwonej kapusty.pdf

(28 KB) Pobierz
36431639 UNPDF
Sałatka z czerwonej kapusty
Składniki:
główka czerwonej kapusty
sok z cytryny
szklanka gęstej kwaśnej śmietany
jajko
po łyżce posiekanej natki pietruszki
cebuli i szczypiorku
winne jabłko
sól
szczypta cukru i pieprzu
Przygotowanie:
Umytą i drobno poszatkowaną kapustę włożyć do rondla, zalać posolonym wrzątkiem i
gotować 5-7 minut, po czym osączyć na sicie, skropić sokiem z cytryny, dodać utarte
grubo na tarce jabłko. Jajko ugotować na twardo. Przetarte przez sito żółtko utrzeć ze
śmietaną, dodać szczypiorek, cebulę, pietruszkę oraz sól, cukier i pieprze. Dokładnie
wymieszać. Kapustę z jabłkiem ułożyć w salaterce, polać sosem, posypać posiekanym
jabłkiem.
Danie na: 5 osób
Jedna porcja zawiera: 70 kcal
Czas przygotowania: 40 minut
Zgłoś jeśli naruszono regulamin