Sałatka z fasoli szparagowej i polędwicy.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
36431672 UNPDF
Sałatka z fasolki szparagowej i polędwicy
Składniki
Po dużej puszce lub słoiku żółtej i zielonej konserwowej fasolki
szparagowej, 20 dag polędwicy sopockiej lub szynki
Sposób przyrządzania
Sos: pół szklanki kremówki, sok z jednej cytryny, mała cebula, cukier, pieprz, sól, cytry-
na do dekoracji
Fasolkę wyjąć z puszki i osączyć. Polędwicę pokroić w wąskie paseczki. Sok z cytryny
wymieszać ze śmietaną, posiekaną cebulką i przy-
prawami. Osączoną fasolkę promieniście ułożyć na półmisku (na przemian żółtą i
zieloną), polać sosem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną wędlinę. Cytrynę starannie
wyszorować szczoteczką pod bieżącą ciepłą wodą. Udekorować plasterkami cytryny.
(100 g - 80 kcal).
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Z selera i banana l.pdf
(53 KB)
Z pierwszych owoców w galarecie.pdf
(52 KB)
Z paluszkami krabowymi.pdf
(49 KB)
Z ogórków i jaj.pdf
(43 KB)
Z mrożonych warzyw i kurczaka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin