Sałatka z fasolki szparagowej ll.pdf

(43 KB) Pobierz
36431707 UNPDF
Sałatka z fasolki szparagowej
Składniki
50 dag fasolki szparagowej, cebula, 2 ząbki czosnku, łyżka
posiekanych zielonych listków tymianku, łyżka posiekanej natki
pietruszki, 3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich,
szczypta cukru, sok z połowy cytryny, 2-3 łyżki oleju
sałatkowego, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć na sicie, pokroić w niewielkie kawałki.
Cebulę i czosnek drobno posiekać, razem z orzechami i zieleniną dodać do fasolki.
Posypać solą, pieprzem, cukrem, skropić sokiem z cytryny i olejem, wymieszać,
przykryć, schłodzić. Przed podaniem udekorować gałązkami tymianku lub pietruszki.
(100 g - 120 kcal).
 
36431707.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin