Sałatka z kapusty z papryką.pdf

(29 KB) Pobierz
94518125 UNPDF
Sałatka z kapusty z papryką
20 dag białej kapusty
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
50 g przerośniętego boczku
1 opakowanie mieszanki przyprawowej do sosów do sałatek
3 łyżki oleju z kiełków
Sposób wykonania :
Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, następnie opłukać, pokroić w ćwiartki i usunąć
głąb.
Warzywo poszatkować.
Papryki opłukać, przekroić na pół, po usunięciu pestek pokroić w paski.
Boczek pokroić w małą kostkę i usmażyć na suchej patelni (bez dodatku tłuszczu).
Mieszankę przyprawową do sosów wsypać do miski.
Dodać 3 łyżki zimnej wody i mieszać za pomocą trzepaczki, porcjami dodając olej.
Do miski włożyć kapustę i paprykę, warzywa wymieszać z sosem sałatkowym, najlepiej
dwoma widelcami.
Sałatkę na krótko odstawić, przed podaniem przełożyć na półmisek.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin