Sałatka z pomidorów po włosku.pdf

(42 KB) Pobierz
94518668 UNPDF
Sałatka z pomidorów po włosku
Składniki
30 dag pomidorów, pół kalafiora, 2 łyżki keczupu, 10 dag
majonezu, pół szklanki mleka, 5 dag orzechów włoskich,
tymianek, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Kalafior oczyścić, opłukać,
zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka i ugotować bez przykrycia na półtwardo.
Następnie wyjąć, wystudzić, podzielić na różyczki, wymieszać z pomidorami, polać
majonezem, doprawić. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Sałatkę posypać
orzechami i skropić keczupem.
 
94518668.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin