Sałatka z soi l.pdf

(39 KB) Pobierz
94518673 UNPDF
Sałatka z soi
Składniki
15 dag suchej soi, 3 jaja ugotowane na twardo, strąk papryki, 2-3
ogórki kiszone, po 3 łyżki majonezu i jogurtu, 4-5 łodyżek selera
naciowego, łyżeczka cząbru, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Soję zalać wrzątkiem. Po dwóch godzinach odcedzić, zalać świeżą wodą, gotować do
miękkości, osączyć. Seler naciowy obrać z włókien i dość drobno pokroić. Oczyszczoną
z pestek paprykę, ogórki i jaja pokroić w kostkę, wymieszać z ostudzoną soją, selerem
naciowym i sosem przyrządzonym z majonezu, jogurtu i przypraw. Podawać jako
przekąskę lub na kolację. 100 g - 145 kcal.
 
94518673.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin