Sałatka ziemniaczana-1.pdf

(27 KB) Pobierz
94518695 UNPDF
Sałatka ziemniaczana
80 dag ziemniaków ugotowanych w "mundurkach"
15 dag gotowanej szynki
2 ogórki kiszone
1 jabłko
mała cebula
1 gęsta śmietana
łyżka oleju
ocet winny
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżka szczypiorku
sól, pieprz biały
Sposób wykonania :
Ziemniaki obrać, pokroić na plasterki, szynkę pokroić w paseczki.
Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić octem winnym.
Cebulę obrać, razem z ogórkami drobno posiekać.
Olej wymieszać ze śmietaną, przyprawić octem, solą i pieprzem.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i natką.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin