Sałatka ziołowo-ziemniaczana.pdf

(41 KB) Pobierz
94518698 UNPDF
Sałatka ziołowo-ziemniaczana
Składniki
50 dag ziemniaków, 2 duże mięsiste pomidory, po strąku żółtej i
zielonej papryki, pół szklanki gęstej śmietany, 3 łyżki majonezu,
po łyżce posiekanych świeżych listków lubczyku, pietruszki,
koperku i szczypiorku, pół łyżki posiekanych świeżych liści
szałwii, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Starannie umyte ziemniaki ugotować w mundurkach. Umytą i oczyszczoną z gniazd
nasiennych paprykę pokroić w paseczki, sparzone i obrane ze skórki pomidory - w
kostkę, a obrane i ostudzone ziemniaki - w cienkie plasterki. Wszystkie składniki
połączyć, wymieszać z posiekaną zieleniną, doprawić do smaku solą i pieprzem, polać
śmietaną wymieszaną z majonezem, przykryć, lekko schłodzić. 100 g - 75 kcal.
 
94518698.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin