Wyśmienita z rybą.pdf

(43 KB) Pobierz
94518997 UNPDF
Wyśmienita z rybą
Składniki
Po ćwierć małej główki kapusty włoskiej i czerwonej, duże winne
jabłko, 2 pomarańcze, puszka rybek w oleju (tuńczyka, szprotek,
sardynek), 10 dag łuskanych orzechów włoskich, zielenina.
Sos: 4 łyżki oleju sałatkowego, sok z cytryny, łyżeczka łagodnej
musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kapustę poszatkować, lekko posolić, pozostawić na 10 min, osączyć. Orzechy grubo
posiekać. Osączone z zalewy rybki podzielić na kawałki. Obrane jabłko pokroić w kostkę,
cząstki pomarańczy - na kawałki. Przygotować sos z oleju, musztardy, soku z cytryny i
przypraw. Wszystkie warzywa wymieszać z rybą i sosem, przełożyć do salaterki.
Przybrać sałatkę cząstkami pomarańczy, posypać posiekaną zieleniną.
 
94518997.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin