Z cykorii i wątróbki l.pdf

(41 KB) Pobierz
94519008 UNPDF
Z cykorii i wątróbki
Składniki
3 dorodne cykorie, 40 dag wątróbek drobiowych, 10 dag
wędzonego boczku, 2 łyżki mąki, 3 pomidory, puszka białej fasoli,
3 nieduże cebule, łyżka oleju. Sos: 3 łyżki oleju, 2 łyżki octu
winnego, natka pietruszki, łyżka miodu, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Boczek pokroić, podsmażyć. Na tłuszczu z wytopionego boczku usmażyć wątróbkę
oprószoną mąką. Po usmażeniu posypać solą i pieprzem, ostudzić. Pokrojone na
nieduże kawałki pomidory i cykorię wymieszać z podsmażoną na oleju cebulą, osączoną
fasolą i pokrojoną na kawałki wątróbką. Ocet winny wymieszać z olejem, przyprawami i
miodem. Polać sałatkę sosem, posypać kawałkami pokrojonego boczku i posiekaną
natką. (100 g - 155 kcal).
 
94519008.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin