Sorbet.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
50336413 UNPDF
Sorbet
Składniki
70 dag truskawek, 10 dag cukru. Na foremki: 5 dag masła, 3
białka, 5 dag mąki, 13 dag cukru pudru, 3 dag mielonych
migdałów, łyżeczka cukru waniliowego
Sposób przyrządzania
Truskawki umyć, oczyścić i pokroić na cząstki. Kilka zostawić do przybrania, resztę
zmiksować. Z cukru i 300 ml wody ugotować jasny syrop, ostudzić. Dodać zmiksowane
truskawki. Wstawić do zamrażalnika.
Wszystkie składniki na foremki połączyć, wyrobić ciasto i wykładać łyżką na blachę
wyłożoną folią aluminiową, formując koła średnicy 12-15 cm. Wstawić do nagrzanego
piekarnika (200^C) i piec 4 minuty. Natychmiast wyjmować i wkładać do filiżanek(aby
uzyskać odpowiedni kształt) i studzić. Formować kulki lodowe, układać w foremkach i
przybrać truskawkami.
Plik z chomika:
Birdosz
Inne pliki z tego folderu:
Sorbet gruszkowy z cynamonem.doc
(77 KB)
Sorbet truskawkowy.doc
(75 KB)
Sorbet.pdf
(42 KB)
desery(1).odt
(21 KB)
desery.odt
(21 KB)
Inne foldery tego chomika:
◄► Kulinaria◄► ════════════
123 SURÓWKI i SAŁATKI SIOSTRY ANASTAZJI i inne przepisy __________ ===============
Anielska Kuchnia I
Anielska Kuchnia II
Ciasta i ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin