Ziemniaki wiosenne .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 2 kostki rosolowe drobiowe • 1 kg duzych ziemniakow • 250 g bialego mielonego sera • kubeczek naturalnego jogurtu • 2 cebule • kilka rzodkiewek • koperek • szczypiorek • pieprz • ostra papryka • oliwa z oliwek WYKONANIE: 1. Polowki ziemniakow w mundurkach podgotowac w wywarze z kostek bulionowych. 2. Nastepnie ziemniaki posypac pieprzem i papryka, ulozyc na wysmarowanej duza iloscia oliwy blasze i piec przez 20 min. w temp. 200°C. (w trakcie pieczenia ziemniaki nalezy przewracac). 3. Ser bialy wymieszac z jogurtem, dodac drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypiorek i koperek. 4. Przygotowany farsz nalozyc na kazda upieczona polowke ziemniaka. Podawac z kefirem lub zsiadlym mlekiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin