Rydze po katalonsku.doc

(0 KB) Pobierz

Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 40 min.

16 jednakowych rydzow sredniej wielkosci,

4 zabki czosnku,

2 lyzki oleju,

1 lyzka masla,

1 peczek zielonej pietruszki,

sol.

 

1. Rydze oczyscic i dokladnie umyc, zmieniajac kilka razy wode. Osaczyc na

sicie ukladajac blaszkami do dolu.

2. Zielona pietruszke umyc i drobno pokroic. Czosnek obrac, umyc i drobno posiekac.

3. Blache nasmarowac maslem. Ulozyc rydze blaszkami do gory. Posypac zielona

pietruszka i posiekanym czosnkiem. Pokropic olejem. Nie solic.

4. Blache wlozyc do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. Uwazac by sie

zbytnio nie wysuszyly, bo beda niesmaczne.

5. Gorace rydze posolic po upieczeniu i od razu podawac.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin