Placki z grzybami .doc

(1 KB) Pobierz

Trudność: łatwe

 

 

Składniki

 

                            50 dag grzybów (borowiki, podgrzybki), 3 jajka,

                           

                            125 ml mleka, 10 dag mąki pszennej razowej,

                           

                            łyżka masła, sól, pieprz, olej

                           

 

                           

 

                           

 

                           

              Oczyszczone, opłukane i osuszone grzyby pokroić w plasterki i udusić na łyżce masła. Kiedy wyparuje z nich większość płynu, doprawić solą i pieprzem.

                                                       

              Jajka roztrzepać z mlekiem, wymieszać z mąką oraz szczyptą soli (ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki).

                                                       

              Dodać grzyby i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, formując nieduże placki. Usmażyć z obu stron na rumiano.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin