Śledz po żydowsku.doc

(45 KB) Pobierz
Śledz po żydowsku

Śledz po żydowsku

Drukuj

E-mail

Początek formularza



Skład:
filety ze śledzi
mleko
pomarańcz
mandarynka
winne jabłko
kiszony ogórek
cebula
3-4 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
cukier, pieprz, sól
Sposób wykonania:
Śledzie przez kilka godzin moczymy w mleku.. Następnie wyjąć, pokroić w dzwonka. Mandarynkę, pomarańcz, jabłko, cebulę i ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, cukrem, połączyć z owocami, ogórkiem i cebulą. Dzwonka śledzia ułożyć na półmisku, polać równomiernie sosem i odstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin