Cook The Thief His Wife And Her Lover.txt

(63 KB) Pobierz
{3160}{3215}No chod� tu. Mews!
{3331}{3443}Chod� chod�. Otw�rz buzi�.
{3445}{3510}Naucz si� docenia� jedzenie.
{3512}{3639}W por�wnaniu z tym, co podajesz|w tej twojej ma�ej brudnej sto��wce,
{3641}{3721}- to trzygwiazdkowa kolacja.
{3744}{3816}Musisz pozna� zasady.
{3818}{3906}Ja chc� je�� i pi� bardzo dobrze,|a to kosztuje.
{3909}{3973}Czy s�ysza�e� kiedy�|o kurczaku a la reine Marie
{3975}{4024}albo ostrygach w sosie mornay
{4026}{4083}albo �abich udkach Parisienne?
{4086}{4133}nie. Jasne, �e nie.
{4134}{4205}Zdejmuj te gacie! Zdejmuj te gacie.
{4396}{4460}Ojejku jejku jejku.
{4461}{4542}Tata nie nauczy� ci� podciera�|sobie ty�ka? Co?
{4545}{4594}Albert! Zostaw go.
{4596}{4661}- Chod�my zje��.|- O... chod�my.
{4663}{4771}Zanim zjemy, Georgino,|trzeba nakarmi� i napoi� zwierz�ta.
{4792}{4877}Roy! To moja �ona, Georgina Spica.
{4879}{4935}Ma z�ote serce serce i takie samo cia�o.
{4938}{5046}Ja jestem Albert Spica i mam serce ze z�ota,|a tyle samo pieni�dzy.
{5049}{5176}A ty jeste� Roy, kt�ry nie ma absolutnie nic,|Z wyj�tkiem tego, co mi zawdzi�czasz.
{5178}{5310}Zosta�e� poni�ony przed kobiet�,|zosta�e� poni�ony przed nami.
{5312}{5402}Georgina, b�d� tak szybko,|jak pewnie b�d� m�g�.
{5405}{5510}A... ty, id� i przynie� mi troch� gor�cej wody!|I r�cznik i myd�o.
{5513}{5562}Teraz...
{5565}{5625}Taa...
{5628}{5715}Teraz po dobrym posi�ku|zas�u�y�e� na dobrego drinka.
{5718}{5793}A teraz, na przysz�o��|- p�a� kiedy ci� poprosz�.
{5795}{5866}- Nie, nie...|- Albo nast�pnym razem ka�� ci zje�� w�asne g�wno.
{5869}{5940}Po wyci�ni�ciu go z twojego fiuta,|jak pasty do z�b�w.
{5943}{6057}Nie, zostaw tak, Spangler.|Cor blimey, tu jest pani.
{6060}{6146}Ona nie chcia�aby na to patrze�.
{6220}{6292}Wystarczy. Dzi�kuj� bardzo. �adnie, czysto...
{6295}{6351}Daj mi ten r�cznik
{6354}{6404}Daj mi to. Taa.
{6407}{6533}Nigdy nie lubi�em tej chi�szczyzny|a patrz�c na ciebie, jeszcze mniej.
{6584}{6638}Dobrze ch�opcy!
{6641}{6719}Musimy zrobi� niespodziank� Richardowi|na nasz jubileusz.
{6722}{6771}Przynie� litery.
{6795}{6902}Georgie, masz popi� na cyckach.|Je�li ubierasz si� na czarno, nie pal.
{6904}{6985}- Wygl�dasz jak dziwka w czerni.|- To granat.
{6987}{7071}To czer�. I nie pal. To ohydne dla kobiety.
{7073}{7125}Nikt przed jedzeniem nie pali.
{7127}{7222}To rujnuje ci smak, parzy j�zyk|i �mierdz� ci od tego szczochy.
{7223}{7279}- Bzdury.|- To nie g�upie bzdury.
{7305}{7383}W�cha�em klopa po tym,|jak tam la�a�.
{7385}{7453}Kiedy ty si� nauczysz, m�dralo?
{7679}{7767}Chod�cie, pospieszcie si� ch�opcy.
{9011}{9058}Gdzie jest Richard?
{9060}{9139}- Skubie.|- Skubie, e? Richard!
{9165}{9232}Gdzie jeste�?|Do�� tego skubania. Gdzie jeste�?
{9234}{9300}A to co? A-S-P...
{9302}{9407}To nonsens. Przeliteruj to, na lito�� bosk�.
{9433}{9518}Jasna cholera. Richard! Rich... A!
{9519}{9582}Tu jeste�. Teraz...
{9584}{9658}Zostaw to, chod� i zobacz|co dla ciebie mam.
{9659}{9743}Przynios�em ci prezent.|To nasz jubileusz.
{9745}{9828}Trzy miesi�ce wzajemnego zrozumienia,|co, Richard?
{9830}{9957}Trzy miesi�ce odk�d zosta�e� moim|ulubionym restauratorem.
{10007}{10088}Mr. Spica, to jest kaczka.
{10090}{10147}Kaczki rodz� si� z pi�rami.
{10149}{10209}Ale to jest pana obiad, Mr Spica.
{10211}{10332}Je�li pan chce �eby zosta�a z pi�rami,|mo�emy j� tak poda�,
{10334}{10427}Ale my�l�, �e lepiej je usun��.
{10429}{10478}Canard en ses plumes torche.
{10517}{10570}Mitchel, ty o�le.
{10571}{10629}Richard, chod� zobacz, no chod�.
{10631}{10705}Prosz�, b�agam ci�. Ha! Chod�.
{10756}{10854}Georgina, ile razy ci m�wi�em?|Nie pali� w kuchni.
{10856}{10969}- Mitchel, rusz tu ty�ek, szybko.
{10970}{11095}Teraz, Richard, to jest twoje...|no, nasze nowe logo.
{11359}{11410}O Bo�e!
{11464}{11512}Richard.
{11541}{11616}- W restauracji jest ciemno.|- Tak, Phillipie.
{11618}{11720}Dzi�ki hojno�ci pana Spica,|wsz�dzie jest ciemno.
{11800}{11886}Nie ma pr�du, nie ma �wiat�a.
{11912}{12033}- My�la� pan o zimnym bufecie dzi� wieczorem?|- Ale ja nie chc� zimnego bufetu.
{12035}{12172}- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii.|- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii.
{12198}{12287}- Terrine de caneton.|- Terrine de canton.
{12289}{12425}- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�.|- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�.
{12451}{12498}Anchovies w occie czosnkowym.
{12500}{12592}Nie musi by� zimny,|macie tu gaz, do cholery!
{12651}{12737}Jej ty�ek jest|jak dwa dojrza�e arbuzy w worku.
{12739}{12813}Kurczak na zimno, pat� d'alouettes,
{12863}{12950}salade de langoustine,|g�teau de carottes et Gruy�re...
{12952}{13069}Ty. Ty im zr�b elektryk�, Mitchel.|Napraw to albo ...
{13071}{13118}...nie dostaniesz je��.
{13120}{13167}Nie dostaniesz je��.
{13233}{13294}M�wi�em ci nie pal.
{13328}{13400}Powinienem si� chyba nie rusza�, Mr. Spica.|Bo kto wie?
{13402}{13482}Jeszcze co� zepsuj�,|albo w�o�� pana jedzenie do czego�.
{13484}{13598}A wi�c, gor�cy posi�ek dzi� wieczorem.|Co� specjalnego, prosz�. Mo�e...
{13600}{13697}e... les oh d'oeuvres, albo, g�teau au poivres,
{13699}{13815}albo, terrine et fillet lamb et poison au er, poi, poi...
{13817}{13898}- To ''poisson''.|- Co powiedzia�a�, Georgie?
{13900}{13955}Co powiedzia�a�? Co powiedzia�a�?
{13979}{14026}Poisson.
{14154}{14269}- No, panie Spica, mam nadziej�, �e jest pan g�odny.|- Zawsze. Idziemy, ch�opcy.
{14406}{14522}No ju�, Georgie, id� tam,|zadrzyj kieck� i zagrzej mi siedzenie.
{14606}{14683}No to jak my�lisz, he? Co zrobisz...?
{14816}{14903}Je�li po�wi�ca pan tyle pieni�dzy|na jedzenie, Mr. Spica,
{14905}{14973}ile wydaje na dekoracje,
{15022}{15129}pa�skie poczucie smaku musi wzrosn��.
{15191}{15296}Tylko nie przesad� z bezczelno�ci�, kuchto.|Zale�ysz ode mnie, nie zapominaj.
{15298}{15394}Beze mnie, ty, obcokrajowiec,|nie utrzyma�by� si� tu zbyt d�ugo.
{15395}{15453}Popatrz, co mam dla ciebie.
{15455}{15542}Dwie ci�ar�wki pe�ne dobrych rzeczy,|wystarczy do twojej kuchni.
{15544}{15622}- l nie dotkn��bym tego.|- A czemu� to nie?
{15624}{15723}Nalegam, �ebym sam kupowa� jedzenie, Mr Spica.
{15724}{15797}Wtedy mog� by� pewien jego jako�ci.
{15799}{15884}Ja tutaj reprezentuj� jako��,|moje nazwisko jest z tego znane.
{15910}{15993}Zapewniam jako�� i protekcj�.
{15995}{16101}Protekcj� przed czym,|zastanawiam si�, Mr Spica? I kim?
{16103}{16210}Protekcj� przed nadmiernym|temperamentem moich ludzi.
{16238}{16329}Przed nag�ym zatruciem pokarmowym.
{16345}{16446}Przed szczurami. Przed inspektorami Sanepidu.
{16448}{16552}Je�li jest pan g�odny dzisiaj,|to b�dzie pan musia� poczeka�.
{16578}{16673}Niech pan zapnie trzeci guzik|pa�skiej drogiej marynarki, Mr. Spica.
{16693}{16833}Poczuje si� pan mniej|pusty w �rodku, Mr. Spica.
{16835}{16889}Nie mo�esz kaza� mi czeka�.
{20155}{20225}Nie, tak si� tego nie je! Poka�� ci.
{20228}{20325}Wyobra� sobie, �e ssiesz|drobne paluszki pewnej pani albo ...
{20328}{20456}Nie, nigdy tak blisko nie b�dziesz z kobiet�.|Kto by chcia� si� do ciebie zbli�y�?
{20459}{20559}- Nie interesowa�yby mnie jej palce.|- Spodziewa�em si�, �e to powiesz.
{20562}{20658}Ty by� tylko wpycha� to i wypycha�|I wytrzyj sobie marynark�.
{20661}{20728}Popatrz na swoj� marynark�,|jak �wi�ska zagroda.
{20730}{20803}I m�g�by� sobie wyczy�ci� paznokcie. Poka�.
{20825}{20936}Czemu ja nie mog� mie� odrobiny pieprzonej|jako�ci ko�o siebie?
{20938}{21039}Od teraz ka�dy nieodpowiednio ubrany|do kolacji zap�aci za to.
{21041}{21130}Ju� ja was naucz�.|Georgina wam to przepisze.
{21147}{21267}''Uwagi Dla Gourmets''. To po francusku|dla smakoszy, nie, kuchto?
{21269}{21365}- Gourmets nie bekaj�.|- Przeciwnie, przeciwnie. Robi� to.
{21367}{21437}To pokazuje, �e cieszysz si� posi�kiem.
{21439}{21534}Nie palcami, Spangler!|To zrozumiesz -
{21536}{21619}je�� r�kami to jak chodzi�|po ulicy w�asnych na r�kach.
{21621}{21692}Kaza�e� Mewsowi je�� seler palcami.
{21717}{21817}To co innego, durniu.|I to jest szparag, nie seler.
{21819}{21957}Co za sens topi� tysi�ce w restauracj�,|skoro nie chcesz je�� poprawnie?
{21959}{22047}- Powiedz im, Georgina.|- Co im powiedzie�?
{22049}{22159}Po prostu kopiujcie Georgin�. Ona wie jak.|Cory, daj tutaj Richarda.
{22161}{22267}Chc� �eby moje logo by�o przymocowane|i daj je na t� �cian� nad drzwiami kuchni.
{22269}{22373}Gdyby Richard wi�cej my�la� o sloganach,|robi�by wi�ksza kas�, nie?
{22396}{22448}- To miejsce jest za ciemne.
{22450}{22538}M�g�by przemalowa�. Z�oto, potrzeba wi�cej z�otego.
{22564}{22622}Mo�e z�oto i niebieski?
{22643}{22742}Co my�lisz, Henry?|10,000 powinno wystarczy� - zajmie 2 miesi�ce.
{22744}{22832}Powiniene� tam wej��.|Ceny kuchty s� wyj�te z r�kawa.
{22852}{22955}Ma g�ow� w chmurach. Dobry kucharz.|Doskona�y kucharz!
{22957}{23067}Tylko do wszystkiego daje grzyby.|Henry, od�� tego papierosa.
{23069}{23143}Przeszkadza ci, �e jem kiedy palisz?
{23145}{23246}Gordon �mi� papierosy przy jedzeniu -|spali� sobie gard�o.
{23248}{23340}Mitchel, ty masz.|I nie chowaj go w spodnie.
{23377}{23501}Nie k�ad� sk�rki od pomara�czy na brzegu|talerza, po�o�ysz to oberwiesz!
{23503}{23632}Jak wam si� wydaje - co to jest|- m�dry kucharz uk�ada niedbale rzeczy ze sob�
{23682}{23765}jak kaczk� i pomara�cze,|jak brzoskwinie i szynk�.
{23791}{23838}To si� nazywa artyzm.
{23840}{23938}Jestem artyst� w tym, jak kombinuj�|m�j biznes i moje przyjemno�ci.
{23940}{23995}Pieni�dze to m�j biznes,|jedzenie to przyjemno��.
{23997}{24097}Georgie to te� moja przyjemno��,|w bardziej prywatnym tego s�owa znaczeniu
{24099}{24187}ni� zapychanie g�by i kiszek.
{24213}{24262}Przyjemno�ci s� powi�zane,
{24264}{24394}Np. �akome k�ski i du�e k�sy|brzmi� podobnie,
{24414}{24521}co ma pokaza�, jak jedzenie|i seks s� ze sob� powi�zane.
{24523}{24616}�akome k�ski Georgie|s� �adnie powi�zane, nie?
{24618}{24690}Specjalnie, kiedy zwraca|na mnie uwag�. Georgie.
{24731}{24854}Daj tu Phillipa! Chc�, �eby� zrobi�a do domu|serwetki, Georgina. Niech ci� Adele nauczy.
...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin