{3160}{3215}No chod� tu. Mews! {3331}{3443}Chod� chod�. Otw�rz buzi�. {3445}{3510}Naucz si� docenia� jedzenie. {3512}{3639}W por�wnaniu z tym, co podajesz|w tej twojej ma�ej brudnej sto��wce, {3641}{3721}- to trzygwiazdkowa kolacja. {3744}{3816}Musisz pozna� zasady. {3818}{3906}Ja chc� je�� i pi� bardzo dobrze,|a to kosztuje. {3909}{3973}Czy s�ysza�e� kiedy�|o kurczaku a la reine Marie {3975}{4024}albo ostrygach w sosie mornay {4026}{4083}albo �abich udkach Parisienne? {4086}{4133}nie. Jasne, �e nie. {4134}{4205}Zdejmuj te gacie! Zdejmuj te gacie. {4396}{4460}Ojejku jejku jejku. {4461}{4542}Tata nie nauczy� ci� podciera�|sobie ty�ka? Co? {4545}{4594}Albert! Zostaw go. {4596}{4661}- Chod�my zje��.|- O... chod�my. {4663}{4771}Zanim zjemy, Georgino,|trzeba nakarmi� i napoi� zwierz�ta. {4792}{4877}Roy! To moja �ona, Georgina Spica. {4879}{4935}Ma z�ote serce serce i takie samo cia�o. {4938}{5046}Ja jestem Albert Spica i mam serce ze z�ota,|a tyle samo pieni�dzy. {5049}{5176}A ty jeste� Roy, kt�ry nie ma absolutnie nic,|Z wyj�tkiem tego, co mi zawdzi�czasz. {5178}{5310}Zosta�e� poni�ony przed kobiet�,|zosta�e� poni�ony przed nami. {5312}{5402}Georgina, b�d� tak szybko,|jak pewnie b�d� m�g�. {5405}{5510}A... ty, id� i przynie� mi troch� gor�cej wody!|I r�cznik i myd�o. {5513}{5562}Teraz... {5565}{5625}Taa... {5628}{5715}Teraz po dobrym posi�ku|zas�u�y�e� na dobrego drinka. {5718}{5793}A teraz, na przysz�o��|- p�a� kiedy ci� poprosz�. {5795}{5866}- Nie, nie...|- Albo nast�pnym razem ka�� ci zje�� w�asne g�wno. {5869}{5940}Po wyci�ni�ciu go z twojego fiuta,|jak pasty do z�b�w. {5943}{6057}Nie, zostaw tak, Spangler.|Cor blimey, tu jest pani. {6060}{6146}Ona nie chcia�aby na to patrze�. {6220}{6292}Wystarczy. Dzi�kuj� bardzo. �adnie, czysto... {6295}{6351}Daj mi ten r�cznik {6354}{6404}Daj mi to. Taa. {6407}{6533}Nigdy nie lubi�em tej chi�szczyzny|a patrz�c na ciebie, jeszcze mniej. {6584}{6638}Dobrze ch�opcy! {6641}{6719}Musimy zrobi� niespodziank� Richardowi|na nasz jubileusz. {6722}{6771}Przynie� litery. {6795}{6902}Georgie, masz popi� na cyckach.|Je�li ubierasz si� na czarno, nie pal. {6904}{6985}- Wygl�dasz jak dziwka w czerni.|- To granat. {6987}{7071}To czer�. I nie pal. To ohydne dla kobiety. {7073}{7125}Nikt przed jedzeniem nie pali. {7127}{7222}To rujnuje ci smak, parzy j�zyk|i �mierdz� ci od tego szczochy. {7223}{7279}- Bzdury.|- To nie g�upie bzdury. {7305}{7383}W�cha�em klopa po tym,|jak tam la�a�. {7385}{7453}Kiedy ty si� nauczysz, m�dralo? {7679}{7767}Chod�cie, pospieszcie si� ch�opcy. {9011}{9058}Gdzie jest Richard? {9060}{9139}- Skubie.|- Skubie, e? Richard! {9165}{9232}Gdzie jeste�?|Do�� tego skubania. Gdzie jeste�? {9234}{9300}A to co? A-S-P... {9302}{9407}To nonsens. Przeliteruj to, na lito�� bosk�. {9433}{9518}Jasna cholera. Richard! Rich... A! {9519}{9582}Tu jeste�. Teraz... {9584}{9658}Zostaw to, chod� i zobacz|co dla ciebie mam. {9659}{9743}Przynios�em ci prezent.|To nasz jubileusz. {9745}{9828}Trzy miesi�ce wzajemnego zrozumienia,|co, Richard? {9830}{9957}Trzy miesi�ce odk�d zosta�e� moim|ulubionym restauratorem. {10007}{10088}Mr. Spica, to jest kaczka. {10090}{10147}Kaczki rodz� si� z pi�rami. {10149}{10209}Ale to jest pana obiad, Mr Spica. {10211}{10332}Je�li pan chce �eby zosta�a z pi�rami,|mo�emy j� tak poda�, {10334}{10427}Ale my�l�, �e lepiej je usun��. {10429}{10478}Canard en ses plumes torche. {10517}{10570}Mitchel, ty o�le. {10571}{10629}Richard, chod� zobacz, no chod�. {10631}{10705}Prosz�, b�agam ci�. Ha! Chod�. {10756}{10854}Georgina, ile razy ci m�wi�em?|Nie pali� w kuchni. {10856}{10969}- Mitchel, rusz tu ty�ek, szybko. {10970}{11095}Teraz, Richard, to jest twoje...|no, nasze nowe logo. {11359}{11410}O Bo�e! {11464}{11512}Richard. {11541}{11616}- W restauracji jest ciemno.|- Tak, Phillipie. {11618}{11720}Dzi�ki hojno�ci pana Spica,|wsz�dzie jest ciemno. {11800}{11886}Nie ma pr�du, nie ma �wiat�a. {11912}{12033}- My�la� pan o zimnym bufecie dzi� wieczorem?|- Ale ja nie chc� zimnego bufetu. {12035}{12172}- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii.|- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii. {12198}{12287}- Terrine de caneton.|- Terrine de canton. {12289}{12425}- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�.|- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�. {12451}{12498}Anchovies w occie czosnkowym. {12500}{12592}Nie musi by� zimny,|macie tu gaz, do cholery! {12651}{12737}Jej ty�ek jest|jak dwa dojrza�e arbuzy w worku. {12739}{12813}Kurczak na zimno, pat� d'alouettes, {12863}{12950}salade de langoustine,|g�teau de carottes et Gruy�re... {12952}{13069}Ty. Ty im zr�b elektryk�, Mitchel.|Napraw to albo ... {13071}{13118}...nie dostaniesz je��. {13120}{13167}Nie dostaniesz je��. {13233}{13294}M�wi�em ci nie pal. {13328}{13400}Powinienem si� chyba nie rusza�, Mr. Spica.|Bo kto wie? {13402}{13482}Jeszcze co� zepsuj�,|albo w�o�� pana jedzenie do czego�. {13484}{13598}A wi�c, gor�cy posi�ek dzi� wieczorem.|Co� specjalnego, prosz�. Mo�e... {13600}{13697}e... les oh d'oeuvres, albo, g�teau au poivres, {13699}{13815}albo, terrine et fillet lamb et poison au er, poi, poi... {13817}{13898}- To ''poisson''.|- Co powiedzia�a�, Georgie? {13900}{13955}Co powiedzia�a�? Co powiedzia�a�? {13979}{14026}Poisson. {14154}{14269}- No, panie Spica, mam nadziej�, �e jest pan g�odny.|- Zawsze. Idziemy, ch�opcy. {14406}{14522}No ju�, Georgie, id� tam,|zadrzyj kieck� i zagrzej mi siedzenie. {14606}{14683}No to jak my�lisz, he? Co zrobisz...? {14816}{14903}Je�li po�wi�ca pan tyle pieni�dzy|na jedzenie, Mr. Spica, {14905}{14973}ile wydaje na dekoracje, {15022}{15129}pa�skie poczucie smaku musi wzrosn��. {15191}{15296}Tylko nie przesad� z bezczelno�ci�, kuchto.|Zale�ysz ode mnie, nie zapominaj. {15298}{15394}Beze mnie, ty, obcokrajowiec,|nie utrzyma�by� si� tu zbyt d�ugo. {15395}{15453}Popatrz, co mam dla ciebie. {15455}{15542}Dwie ci�ar�wki pe�ne dobrych rzeczy,|wystarczy do twojej kuchni. {15544}{15622}- l nie dotkn��bym tego.|- A czemu� to nie? {15624}{15723}Nalegam, �ebym sam kupowa� jedzenie, Mr Spica. {15724}{15797}Wtedy mog� by� pewien jego jako�ci. {15799}{15884}Ja tutaj reprezentuj� jako��,|moje nazwisko jest z tego znane. {15910}{15993}Zapewniam jako�� i protekcj�. {15995}{16101}Protekcj� przed czym,|zastanawiam si�, Mr Spica? I kim? {16103}{16210}Protekcj� przed nadmiernym|temperamentem moich ludzi. {16238}{16329}Przed nag�ym zatruciem pokarmowym. {16345}{16446}Przed szczurami. Przed inspektorami Sanepidu. {16448}{16552}Je�li jest pan g�odny dzisiaj,|to b�dzie pan musia� poczeka�. {16578}{16673}Niech pan zapnie trzeci guzik|pa�skiej drogiej marynarki, Mr. Spica. {16693}{16833}Poczuje si� pan mniej|pusty w �rodku, Mr. Spica. {16835}{16889}Nie mo�esz kaza� mi czeka�. {20155}{20225}Nie, tak si� tego nie je! Poka�� ci. {20228}{20325}Wyobra� sobie, �e ssiesz|drobne paluszki pewnej pani albo ... {20328}{20456}Nie, nigdy tak blisko nie b�dziesz z kobiet�.|Kto by chcia� si� do ciebie zbli�y�? {20459}{20559}- Nie interesowa�yby mnie jej palce.|- Spodziewa�em si�, �e to powiesz. {20562}{20658}Ty by� tylko wpycha� to i wypycha�|I wytrzyj sobie marynark�. {20661}{20728}Popatrz na swoj� marynark�,|jak �wi�ska zagroda. {20730}{20803}I m�g�by� sobie wyczy�ci� paznokcie. Poka�. {20825}{20936}Czemu ja nie mog� mie� odrobiny pieprzonej|jako�ci ko�o siebie? {20938}{21039}Od teraz ka�dy nieodpowiednio ubrany|do kolacji zap�aci za to. {21041}{21130}Ju� ja was naucz�.|Georgina wam to przepisze. {21147}{21267}''Uwagi Dla Gourmets''. To po francusku|dla smakoszy, nie, kuchto? {21269}{21365}- Gourmets nie bekaj�.|- Przeciwnie, przeciwnie. Robi� to. {21367}{21437}To pokazuje, �e cieszysz si� posi�kiem. {21439}{21534}Nie palcami, Spangler!|To zrozumiesz - {21536}{21619}je�� r�kami to jak chodzi�|po ulicy w�asnych na r�kach. {21621}{21692}Kaza�e� Mewsowi je�� seler palcami. {21717}{21817}To co innego, durniu.|I to jest szparag, nie seler. {21819}{21957}Co za sens topi� tysi�ce w restauracj�,|skoro nie chcesz je�� poprawnie? {21959}{22047}- Powiedz im, Georgina.|- Co im powiedzie�? {22049}{22159}Po prostu kopiujcie Georgin�. Ona wie jak.|Cory, daj tutaj Richarda. {22161}{22267}Chc� �eby moje logo by�o przymocowane|i daj je na t� �cian� nad drzwiami kuchni. {22269}{22373}Gdyby Richard wi�cej my�la� o sloganach,|robi�by wi�ksza kas�, nie? {22396}{22448}- To miejsce jest za ciemne. {22450}{22538}M�g�by przemalowa�. Z�oto, potrzeba wi�cej z�otego. {22564}{22622}Mo�e z�oto i niebieski? {22643}{22742}Co my�lisz, Henry?|10,000 powinno wystarczy� - zajmie 2 miesi�ce. {22744}{22832}Powiniene� tam wej��.|Ceny kuchty s� wyj�te z r�kawa. {22852}{22955}Ma g�ow� w chmurach. Dobry kucharz.|Doskona�y kucharz! {22957}{23067}Tylko do wszystkiego daje grzyby.|Henry, od�� tego papierosa. {23069}{23143}Przeszkadza ci, �e jem kiedy palisz? {23145}{23246}Gordon �mi� papierosy przy jedzeniu -|spali� sobie gard�o. {23248}{23340}Mitchel, ty masz.|I nie chowaj go w spodnie. {23377}{23501}Nie k�ad� sk�rki od pomara�czy na brzegu|talerza, po�o�ysz to oberwiesz! {23503}{23632}Jak wam si� wydaje - co to jest|- m�dry kucharz uk�ada niedbale rzeczy ze sob� {23682}{23765}jak kaczk� i pomara�cze,|jak brzoskwinie i szynk�. {23791}{23838}To si� nazywa artyzm. {23840}{23938}Jestem artyst� w tym, jak kombinuj�|m�j biznes i moje przyjemno�ci. {23940}{23995}Pieni�dze to m�j biznes,|jedzenie to przyjemno��. {23997}{24097}Georgie to te� moja przyjemno��,|w bardziej prywatnym tego s�owa znaczeniu {24099}{24187}ni� zapychanie g�by i kiszek. {24213}{24262}Przyjemno�ci s� powi�zane, {24264}{24394}Np. �akome k�ski i du�e k�sy|brzmi� podobnie, {24414}{24521}co ma pokaza�, jak jedzenie|i seks s� ze sob� powi�zane. {24523}{24616}�akome k�ski Georgie|s� �adnie powi�zane, nie? {24618}{24690}Specjalnie, kiedy zwraca|na mnie uwag�. Georgie. {24731}{24854}Daj tu Phillipa! Chc�, �eby� zrobi�a do domu|serwetki, Georgina. Niech ci� Adele nauczy. ...
fasutballman