CIASTO Z ARTUSIA
Składniki:
60 dag biszkoptow*5 jajek*2 kostki margaryny*1 szkl.cukru*2 opakowania budyniu smietankowego*1/2 l mleka*2 lyzki kakao*1 galaretka wisniowa lub truskawkowa*tabliczka gorzkiej czekoladyGalaretke owocowa rozpuscic w 1,5 szkl.goracej wody. Odstawic do zastygniecia. Budyn ugotowac na mleku oslodzonym polowa cukru,ostudzic. Maslo utrzec z reszta cukru i zoltkami. Nadal ucierajac dodawac ostudzony budyn. Wymieszac krem z piana ubita z bialek i podzielic na 2 czesci. Do jednej dodac kakao a do drugiej galaretke pokrojona w kostke. Duza blaszke lub tortownice wylozyc biszkoptami, rozsmarowac na nich krem kakaowy. Ulozyc druga warstwe biszkoptow i polac rozpuszczona czekolade.
czajkpiotr69