Sałatka ziemniaczana
Składniki:
1 ½ kg ziemniaków pęczek świeżej młodej cebulki ze szczypiorkiem Sos: 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki kefiru 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1-2 łyżeczki przyprawy curry sól pieprz cukier
Sposób wykonania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę ze szczypiorkiem drobno pokroić.
Śmietanę połączyć z kefirem, majonezem i musztardą. Dodać curry, sól, pieprz i cukier do smaku. Wymieszać.
Do miski przełożyć ziemniaki i cebulę. Dodać do tego sos i razem wymieszać. Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.
Składniki wystarczą na około 7 porcji.
SmacznegoJ
Promyczek59