Gołąbki francuskie.doc

(20 KB) Pobierz
Gołąbki francuskie

                                                   Gołąbki  francuskie

                   ½ kg ----------  mięsa  mielonego

                   1 kg  ----------  kapusty  białej

2         ------------  jajka

2           ----------- cebule

1 szkl.  -------  ryżu

1 szkl. -------- kaszy  mannej

                 1 słoik --------  koncentratu  pomidorowego

sól , pieprz

    Ryż  lekko  ugotować żeby  nie  był  całkiem  miękki.

    Kapustę drobno  poszatkować , cebule pokroić w drobną  kostkę.

   Mięso  mielone  wymieszać z poszatkowaną  kapustą , ugotowanym ryżem i kaszą   

   manną

   Dodać  jajka ,.cebulę , sól i pieprz

   Uformować  klopsy  obtoczyć w bułce tartej  i upiec.

   Upieczone  klopsy  włożyć  do  garnka .

   Koncentrat  pomidorowy  rozrobić  w  1 ½ wody , zalać  nim  upieczone  klopsy.

                                             Gotować  1 godzine 

         

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin