Nadziewany kalafior.doc

(20 KB) Pobierz
Kalafior nadziewany mielonym mięsem

                                                   Nadziewany kalafior

 

        40 dag -------- mięsa mielonego

          1 duży ------ kalafior

          1 ------------- jajko

          4 łyżki ------ bułko tartej

          1 łyżka ----- musztardy

          1 ------------ cebula

                                                     sól, pieprz, sok z cytryny

 

Kalafiora dokładnie umyć, zalać wrzątkiem zakwaszonym sokiem z cytryny, gotować około 10 minut.

Zahartować zimną  woda.

Cebule obrać, drobno posiekać, dodać do mielonego mięsa wraz z jajkiem, tartą bułka, solą, pieprzem i musztardą.

Dokładnie wymieszać, doprawić.

Masę wcisnąć między różyczki obgotowanego kalafiora.

Kalafiora owinąć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.

Podawać polanego masłem z bułeczką lub sosem pomidorowym

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin