Prezydent
Składniki
biszkopt z 4 jajKrem: 1 l. mleka 4 jaja 4 łyżki mąki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 35 dag. cukru cukier waniliowy250 g masła 2 łyżki kakao 1 czekolada 2 galaretki (kolorowe) bakalie
Upiec biszkopt wg własnego przepisu.Krem:Galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu (dać mniej wody), każdą osobno wylać na talerz, po zupełnym stężeniu posiekać na drobne kawałeczki.Z mleka, jaj, mąki, mąki ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego ugotować budyń -wystudzić wkręcić do masła, podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i drobno posiekaną czekoladę, do drugiej posiekaną galaretkę i bakalie.Na upieczony biszkopt nałożyć masę ciemną, na to masę jasną.Moja rada: lepiej dać 1 galaretkę, (lub jeżeli ktoś chce mieć kolorowo to 2 kolory
ale po pół opakowania) ponieważ 2 galaretki i bakalie to troszkę za dużo i źle się miesza.
guldek2