Ciasto poziomkowe.docx

(12 KB) Pobierz

Ciasto poziomkowe

 

Składniki

6 jaj

4 łyżki mąki pszennej

3 łyżki mąki ziemniaczanej

3/4 szkl. cukru

1 łyżeczka proszku

 

60dag sera

śmietana 30% - 400g

3 galaretki poziomkowe

1 łyżka żelatyny

3 łyżki cukru  

Biszkopt upiec, po wystygnięciu przektoićna pół, lekko nasączyć.

 

Śmietanę ubić z cukrem. W drugim naczyniu zmiksować ser, dodać  galaretkę

(wystygniętą) rozpuszczoną w 1 niepełnej szkl. gorącej wody i ubitą kremówkę.

Wszystko delikatnie wymieszać mikserem. Jak zacznie lekko tężeć połowę masy

wyłożyć na połowę biszkopta, przykryć drugą połową i wyłożyć resztę masy. 

 

2 galaretki rozpuścić w  2 szkl. gorącej wody, po wystygnięciu wylać na stężoną masę.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin