Szparagi w ziemniaczanej skorupce.pdf

(86 KB) Pobierz
Szparagi w ziemniaczanej skorupce
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl//kulinarne-inspiracje/szparagi-w-ziemniaczanej-sk...
Szparagi w ziemniaczanej skorupce
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:50
ilość porcji: 1
autor: Tesco
Składniki:
2 zielone szparagi i 1 biały
4 ziemniaki
1/3 pęczka szczypioru
4 łyżki posiekanych listków kolendry
2 łyżeczki śmietany 30%
1/3 szkl. bułki tartej
1 łyżeczka cukru
przyprawy: sól, pieprz biały
Sposób przyrządzania:
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj i jeszcze ciepłe zagnieć razem ze śmietanką na puree. Dodaj
posiekane zioła, sól i pieprz. Wymieszaj. Szparagi obierz odcinając twarde końcówki, a
następnie gotuj przez 5 minut w osolonej i posłodzonej wodzie. Po tym czasie ostudź i
posmaruj je miękkim masłem. Z ziemniaczanej masy uformuj placuszki wielkości dłoni i owiń
nimi szparagi, zostawiając odkryte główki. Następnie obtocz je w bułce tartej i piecz na
naoliwionej, aluminiowej tacy przez 5 min. Szparagi obracaj dość często, a by zapobiec
przypaleniu. Przed podaniem podpiecz bezpośrednio na ruszcie ok. 2 min, aby panierka
ziemniaczana ładnie się przyrumieniła. Podawaj z sosem czosnkowojogurtowym.
1 z 1
2011-05-03 12:06
602276984.003.png 602276984.004.png 602276984.005.png 602276984.006.png 602276984.001.png 602276984.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin