Grillowana cukinia z fetą i miętą.pdf

(74 KB) Pobierz
Grillowana cukinia z fetą i miętą
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl//kulinarne-inspiracje/grillowana-cukinia-z-feta-i-m...
Grillowana cukinia z fetą i miętą
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:20
ilość porcji: 4
autor: Tesco
Składniki:
1 duża cukinia nieobrana
1 op. sera feta
8–10 listków mięty
1 łyżka masła
Sposób przyrządzania:
Umytą cukinię pokrój na średniej grubości plastry (ok. 7 mm). Posmaruj z każdej strony
masłem i grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie przez 5 min. Obróć cukinię i połóż na niej fetę
pokrojoną w kostkę. Grilluj przez kolejne 3 min. Gdy ser zacznie się lekko rozpływać, ściągnij
cukinię na talerz. Na fetę połóż listek świeżej mięty. Tak przygotowane cukiniowe kanapeczki
najlepiej jeść na gorąco.
1 z 1
2011-05-03 11:55
602151035.003.png 602151035.004.png 602151035.005.png 602151035.006.png 602151035.001.png 602151035.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin