sernik prawdziwie królewski.doc

(90 KB) Pobierz

·         Ciasto:
3 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka cukru pudru, 30 dag margaryny, 3 żółtka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka proszku do pieczenia

Wszystkie składinki wymieszać, zagnieść ciast i wstawić do lodówki na godzine.

Twaróg:
1 kg twarogu, 2 szkalnki cukru pudru, 15 dag margaryny (rozpuścić), 4 żółtka, 7 białek (ubić pianę), 1 budyń waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Twaróg zmielić dodać ostudzoną margarynę i pozostałe skłądniki. Wszystko dokładnie wymieszać na koniec dodać delikatnie pianę z białek.

Na dużą wysmarowaną blachę starkować połowę ciasta kakaowego, wyłożyć cały twaróg i na wierzch starkować pozostałą cześć ciasta kakaowego. Piec w 200 C ok 1 godziny

Załączony obrazek

640 x 480 (27.82K)

 Zmniejszono 54%

Załączony obrazek

640 x 480 (36.41K)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin