skladniki * 30 dag wieprzowiny, * � kg dyni, * 10 dag wedzonego boczku, * 20 dag malych pieczarek, * 2 ziemniaki, * 2 zabki czosnku, * 100 ml czerwonego wina, * banan, * 2 listki laurowe, * sok z cytryny, * por, * gozdzik, * lyzka cukru, * s�l, * pieprz, * imbir Spos�b przygotowania 1. Czosnek obrac, posiekac. Mieso umyc, pokroic na male kawalki. Boczek pokroic w drobna kostke. Czosnek, wieprzowine, boczek i listki laurowe wlozyc do rondla, dodac szczypte imbiru, zalac 2 szklankami wody, wymieszac i zagotowac. Dolac wino i zagotowac. Dolac wino i gotowac 45 minut na malym ogniu. Ziemniaki umyc, obrac, pokroic w kostke. Pieczarki oczyscic. Dynie obrac, usunac pestki, miazsz pokroic w kostke. Dynie, ziemniaki i pieczarki wrzucic do rondla z wieprzowina i boczkiem, dodac sok z cytryny, gozdzik i cukier. Calosc przyprawic sola i pieprzem. Gotowac na malym ogniu 20 minut. banan obrac, pokroic w krazki. Dodac do dyni, wymieszac, poddusic. por oczyscic, oplukac, drobno pokroic, posypac nim danie. * drukuj przepis * dodaj opinie * dodaj porade * dodaj zdjecie * przeslij na e-mail * kalkulator kulinarny * dodaj przepis do ksiazki kucharskiej * zglos naruszenie Wartosci odzywcze Uwaga! Przepis posiada mniej niz dwa rozpoznane skladniki. Wartosci odzywcze dostepne sa dla przepis�w kt�re posiadaja dwa lub wiecej rozpoznanych skladnik�w.
tatanka.com