Dynia z miesem na sposob karaibski.txt

(1 KB) Pobierz
skladniki

    * 30 dag wieprzowiny,
    * � kg dyni,
    * 10 dag wedzonego boczku,
    * 20 dag malych pieczarek,
    * 2 ziemniaki,
    * 2 zabki czosnku,
    * 100 ml czerwonego wina,
    * banan,
    * 2 listki laurowe,
    * sok z cytryny,
    * por,
    * gozdzik,
    * lyzka cukru,
    * s�l,
    * pieprz,
    * imbir

Spos�b przygotowania

   1. Czosnek obrac, posiekac. Mieso umyc, pokroic na male kawalki. Boczek pokroic w drobna kostke. Czosnek, wieprzowine, boczek i listki laurowe wlozyc do rondla, dodac szczypte imbiru, zalac 2 szklankami wody, wymieszac i zagotowac. Dolac wino i zagotowac. Dolac wino i gotowac 45 minut na malym ogniu. Ziemniaki umyc, obrac, pokroic w kostke. Pieczarki oczyscic. Dynie obrac, usunac pestki, miazsz pokroic w kostke. Dynie, ziemniaki i pieczarki wrzucic do rondla z wieprzowina i boczkiem, dodac sok z cytryny, gozdzik i cukier. Calosc przyprawic sola i pieprzem. Gotowac na malym ogniu 20 minut. banan obrac, pokroic w krazki. Dodac do dyni, wymieszac, poddusic. por oczyscic, oplukac, drobno pokroic, posypac nim danie.

    * drukuj przepis
    * dodaj opinie
    * dodaj porade
    * dodaj zdjecie
    * przeslij na e-mail
    * kalkulator kulinarny
    * dodaj przepis do ksiazki kucharskiej
    * zglos naruszenie

Wartosci odzywcze

Uwaga!

Przepis posiada mniej niz dwa rozpoznane skladniki.
Wartosci odzywcze dostepne sa dla przepis�w kt�re posiadaja dwa lub wiecej rozpoznanych skladnik�w.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin