Kaszanka z jabłkami.pdf

(26 KB) Pobierz
Kaszanka z jabłkami
Kaszanka z jabłkami
Napisał Xawier
Składniki:
• 1 kg kaszanki
• 0.5 kg jabłek
• 3-4 pomidory
• sól, szczypta cukru
• majeranek
Sposób wykonania:
Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dag na osobę i ułożyć luźno w żeliwnej brytfance. Jabłka obrać
i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze
skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru oraz majerankiem. Na dno brytfanki
wlać 0.25 szklanki wody i brytfankę wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach
brytfankę wyjąć z pieca.
670100890.001.png 670100890.002.png 670100890.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin