Kaszanka z jabłkami.pdf
(
26 KB
)
Pobierz
Kaszanka z jabłkami
Kaszanka z jabłkami
Napisał Xawier
Składniki:
• 1 kg kaszanki
• 0.5 kg jabłek
• 3-4 pomidory
• sól, szczypta cukru
• majeranek
Sposób wykonania:
Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dag na osobę i ułożyć luźno w żeliwnej brytfance. Jabłka obrać
i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze
skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru oraz majerankiem. Na dno brytfanki
wlać 0.25 szklanki wody i brytfankę wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach
brytfankę wyjąć z pieca.
Plik z chomika:
cromac2016
Inne pliki z tego folderu:
Kiełbasa kminkowa parzona.pdf
(154 KB)
Kiełbasa czosnkowa parzona.pdf
(155 KB)
Biała kiełbasa pieczona.pdf
(37 KB)
Biała kiełbasa po celestyńsku.pdf
(42 KB)
Frankfuterki Wędzone.pdf
(36 KB)
Inne foldery tego chomika:
AEROBIC
AFIRMACJE
AKCJE CBŚ
AKUPUNKTURA
AKWARYSTYKA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin