Roladki rybne w sosie ogórkowym.doc

(7 KB) Pobierz
Roladki rybne w sosie ogórkowym

Roladki rybne w sosie ogórkowym

 

Składniki:

60 dag filetów z mintaja lub dorsza

(4 podłne porcje)

ogórek sałatkowy

8 dag ostrego żółtego niskotłuszczowego sera

po 2 łki musztardy i koncentratu pomidorowego

łka oliwy

1,5 szklanki Bulionu warzywnego w płynie WINIARY (przygotowanego wg przepisu na opakowaniu)

pół kubeczka jogurtu naturalnego 2-proc. (7,5 dag)

łka mąki

sok z cytryny

półczka koperku

cukier

l

pieprz

 

Filety umyj i zostaw na około 25 minut do rozmrożenia. Miękkie filety podziel na 8 porcji, posól i skrop sokiem z cytryny. Musztardę wymieszaj z koncentratem pomidorowym.

 

Każdy płat ryby posmaruj po jednej stronie musztardą z koncentratem, obłóż pokrojonymi cieniutko płatkami sera, zwiń w rulon i zepnij ciasno wykałaczkami.

 

Roladki obtocz lekko w mące, obsmaż krótko na łce oliwy i przełóż do wrzącego bulionu. Dodaj sok z cytryny, pieprz i duś na małym ogniu pod przykryciem. Po 5 minutach dołóż pokrojony w kostkę ogórek. Duś jeszcze 10 minut.

 

Roladki wyjmij i pozostaw w ciepłym miejscu. Sos zagęść, zagotuj, posyp drobno pokrojonym koperkiem i dopraw do smaku. Zestaw z ognia i wymieszaj z jogurtem.

 

Na zakończenie polej wszystko sosem i podawaj z ryżem i surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin