Pieczeń cielęca.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
66449310 UNPDF
Pieczeń cielęca
Składniki
1,5 kg cielęciny (najlepiej z udźca), 2 suszone grzyby, 10 dag
szynki wędzonej, 4 jaja, 5 dag masła, vegeta, biały pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, rozbić tłuczkiem, natrzeć vegetą, posypać zmielonymi suszonymi grzybami.
Trzy jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać. Dodać bardzo drobno pokrojoną szynkę
i surowe jajo, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na płacie mięsa równomiernie
rozsmarować przygotowany farsz. Mięso zwinąć, owiązać bawełnianą nicią, z wierzchu
posolić. Włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć wiórki
masła. Wstawić mięso do niezbyt gorącego piekarnika i piec około godziny. W czasie
pieczenia przewracać i od czasu do czasu skrapiać wodą. Podawać na gorąco lub na
zimno. (100 g - 150 kcal).
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin