Piersi w jogurcie.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
70612873 UNPDF
Piersi w jogurcie
Składniki Przepis
4 spore piersi z kurczaka albo
pokrojona w plastry pierś indycza
250 ml jogurtu naturalnego
200 ml soku pomarańczowego
albo pomieszanego soku
grejfrutowego i nektaru
pomarańczowego albo samego
soku grejfrutowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu lub płaska
łyżeczka cukru
sól, pieprz, odrobina ziół, np.
tymianku czy koperku
Składniki marynaty wymieszać, zalać nią mięso,
przykryć i wstawić do lodówki nawet na dobę.
Następnego dnia piersi układać na tackach do
pieczenia na grillu i smażyć na średnim ogniu po
około 10 minut z każdej strony. Na każdym grillu
będzie to trochę inny czas pieczenia, najlepiej
sprawdzić jeden kawałek mięsa, rozkrawając go i
próbując.
Podawać najlepiej z dużymi ziemniakami z gęstym
sosem twarogowym.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin