Włoska pomidorowa z fasolą.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
59392336 UNPDF
Włoska pomidorowa z fasolą
Składniki Przepis
makaron
puszka białej fasoli
puszka pomidorów bez skórki
cebula
czosnek (jak ktoś lubi)
3 szklanki bulionu z kostki
bazylia
sól, pieprz, pół łyzeczki cukru
Rosołek z kostki rozpuścić we wrzątku. Wrzucić
pokrojone pomidory razem z zalewą. Cebulę
podsmażyć na złoto na oleju, dodać do pomidorówki.
Pogotować 20 min. Jeśli pomidory ładnie się nie
rozgotują zmiksować zupę (ja mam taka specjalną
nakładkę na mikser do rozdrabniania warzyw i
owoców). Sporo posolić i popieprzyć, troszke
pocukrzyć, wrzucić fasolę z puszki i bazylię, jeśli się
ma to pokrojoną świeżą.
Na talerz nałożyć ugotowany włoski makaron
(świderki, kolanka, w każdym razie jakiś większy)
przelany zimną wodą, żeby się nie sklejał i zalać
zupą.
Powinna być gęsta o ciekawym lekko kwaśnym
smaku. Od niedawna to ulubiona pomidorowa
mojego męża.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin