Powidła królewskie.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857290 UNPDF
Powidła królewskie
Składniki:
1 kg zielonych pomidorów 1 kg gruszek 1 kg śliwek 1 kg jabłek 2 kg cukru 3 szklanki
łuskanych i grubo posiekanych orzechów włoskich
Sposób wykonania:
Pomidory, gruszki, śliwki i jabłka umyć, osączyć, oczyścić z pestek oraz gniazd
nasiennych, pokroić na kawałki i przełożć do rondla z grubym dnem, przesypując
cukrem. Dusić na małym ogniu, często mieszając drewnianą łyżką, aż owoce zamienią
się w pulpę. Gdy masa zgęstnieje, dodać orzechy wymieszać. Gorące powidła wkładać
do wyprażonych słoików twist off i szczelnie zakręcać. Słoiki odwrócić do góry dnem i
zostawić do ostygnięcia.
Plik z chomika:
ania2010.1990
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia - PRZETWORY.pdf
(752 KB)
Marynaty.doc
(35 KB)
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
&&& ciasto na pierogi
&&& kartoflane racuchy
&&& naleśniki
&&& pizza
&&& zapiekanki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin