Sałatka z czerwonej kapusty.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5857295 UNPDF
Sałatka z czerwonej kapusty
Składniki:
3 kg czerwonej kapusty 1 kg jabłek 1 kg pomidorów 50 dag cebuli Zalewa: szklanka octu
10-proc. 9 szklanek wody kilka goździków 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 6
łyżek cukru 3 - 4 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować i posypać płaską łyżką soli, cebulę pokroić w plasterki, posypać
łyżeczką soli, odstawić na 24 godziny. Następnie warzywa odcisnąć, zalać gorącą
zalewą i gotować 45 minut. Pomidory włożyć na 5 minut do gorącej wody, po czym
wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki. Pod koniec gotowania do kapusty dodać pokrojone na
cząstki pomidory i obrane starte jabłka, chwilę razem gotować. Nałożyć gorącą sałatkę
do słoików. Do każdego wlać łyżką oleju słonecznikowego, zamknąć. Pasteryzować 15 -
20 minut.
Plik z chomika:
ania2010.1990
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia - PRZETWORY.pdf
(752 KB)
Marynaty.doc
(35 KB)
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
&&& ciasto na pierogi
&&& kartoflane racuchy
&&& naleśniki
&&& pizza
&&& zapiekanki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin