Arbuzy kiszone.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
5856710 UNPDF
Arbuzy kiszone
Składniki:
- 1 kg niedojrzałych małych arbuzów - 1 korzeń chrzanu (10 dag) - 3 łodygi kopru z
kwiatem - 1 łyżeczka ziaren pieprzu - 1 łyżka cukru - 2 łyżki soli na 1 l wody
Sposób wykonania:
Arbuzy umyć, pokroić wzdłuż na cząstki. Chrzan obrać, opłukać, pokroić w paski. Koper
opłukać i osączyć. Cząstki arbuza obgotować w wodzie (5 minut), wyjąć łyżką
cedzakową i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do wywaru wsypać sól, cukier oraz
ziarenka pieprzu i gotować 2 - 3 minuty. Wywar ostudzić. Do arbuza dołożyć kopru i
chrzanu, zalać wywarem i zamknąć słoiki.
Plik z chomika:
DODOX
Inne pliki z tego folderu:
Metody utrwalania i przechowywania zywnosci.pdf
(162 KB)
Slajd3.GIF
(122 KB)
Slajd2.GIF
(108 KB)
Slajd1.GIF
(70 KB)
Slajd13(1).GIF
(77 KB)
Inne foldery tego chomika:
►CIASTA - PYSZNE
Boże narodzenie
książki kucharskie
Kuchnie innych narodów
KULINARIA (różne)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin