Kremowy sernik.doc

(136 KB) Pobierz

Kremowy sernik

 

Ciasto:
40 dag mąki
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
25 dag Kasi
5 łyżek cukru
Masa:
5 łyżek Kasi
3 zółtka
5 łyżek cukru
4 serki homogenizowane waniliowe
łyzka mąki pszennej i ziemniaczanej
brzoskwinie
6 białek

 

Czas
pieczenia: 175st przez 60 min.


 

Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki.
Utrzeć Kasię, wymieszać z zółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki i brzoskwinki pokrojone. Dodać ubite białka.
Zetrzeć jedną częśc ciasta na blaszkę na to wylać masę i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin