Zupa Rybna ala Chińska
Początek formularza
Składniki: - Filet z ryby według upodobań ok. 70 dk - Jedno opakowanie mieszanki chińskiej hortex - Puszka kiełków soi - Dwa białka - Trzy łyżki mąki kartoflanej - Dwie kostki rosołowe warzywne Przyprawy: - Mieszanka chińska 5 smaków /kamis/ - Sos sojowy - Sos grzybowy - Tabasco - Magi - Wegeta Wykonanie: W większym garnku gotujemy wywar z kostek rosołowych, wywar wstępnie przyprawiamy sosami i mieszanką. Białka dobrze rozbełtać pół na pół z wodą i szczyptą soli. Na wrzący wywar wlewamy białko energicznie mieszając widelcem tak aby powstały drobniutkie kluseczki, następnie dodajemy pokrojoną w paski rybę. Ja osobiście używam mrożonych płatów z maruna, ze względu na brak ośći. Rybę jest dobrze pokroić lekko zamarzniętą wyjdą wtedy równe kawałeczki /ok. 0.5*2 cm/ Kiedy w garnku zacznie wrzeć dodajemy rozmrożone warzywa, i przyprawiamy do smaku. Na koniec zupę zagęszczamy mąką kartoflaną. Zupę należy gotować dość szybko żeby kawałki ryby się nie rozpadły. Na dnie talerza układany kiełki soi i dajemy trzy krople tabasco, zalewamy gorącą zupą. Gotową zupę posypujemy śiekaną zieloną cebulką.
Viola_Valeriana222