Zupa mięsno-warzywna.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243812 UNPDF
Zupa mięsno-warzywna
Składniki:
200 dag mięsa wołowego
20 dag ziemniaków
10 dag pora
2 cebule
1 marchewka
4 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki oleju
1 łyżeczka bulionu w proszku
pieprz
sól
Przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w centymetrową kostkę. Rozgrzać w garnku łyżkę oleju, włożyć
pokrojone mięso i podsmażyć na złoty kolor. Następnie dolać 3/4 l gorącej wody i
gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. Obraną cebulę oraz ziemniaki
pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Por oczyścić, umyć i pokroić na centymetrowe
krążki. Warzywa dodać do zupy i gotować kolejne 10 minut. Zupę doprawić do smaku
pieprzem i solą. Tuż przed podaniem posypać pietruszką.
Danie na: 4 osoby
Plik z chomika:
Viola_Valeriana222
Inne pliki z tego folderu:
Avgolemono - grecka zupa cytrynowa.doc
(21 KB)
Czernina.doc
(20 KB)
Dziadowska zupa.doc
(5 KB)
Germuszka.doc
(19 KB)
Germuszka.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
Barszcze i Botwiny
Buliony i Wywary
Cebulowe
Chińskie
Chłodniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin