Mielone befsztyki z pieczarkami.pdf

(38 KB) Pobierz
70612836 UNPDF
Mielone befsztyki z pieczarkami
Składniki
50 dag mielonej chudej wołowiny (najlepiej na tatar), 15-20 dag
pieczarek, 3 ząbki czosnku, jajo, 3 łyżki mąki, olej do smażenia,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Pieczarki umyć, zemleć lub drobno posiekać, starannie wymieszać z mięsem, jajem,
zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Z masy formować płaskie kotlety, oprószyć je
mąką i usmażyć na gorącym oleju (po 5-8 min z każdej strony). Podawać z pokrojo-ną w
plastry, przesmażoną cebulką, ziemniakami z wody i surówką, na przykład z selera,
jabłka i marchwi. 100 g - 150 kcal.
 
70612836.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin