Gulasz wieprzowy z cebulą.rtf

(5 KB) Pobierz
Gulasz wieprzowy z cebul¹

Gulasz wieprzowy z cebulą

 

Składniki:

70 dag łopatki lub karkówki

4-5 cebul

4 dag smalcu

100 ml Rosołu wołowego WINIARY (z kostki)

liść laurowy

bek czosnku

łka pokrojonej natki pietruszki

l, pieprz

 

Mięso pokrój w paski i starannie opłucz. Cebulę obierz, posiekaj i razem z mięsem obsmaż na smalcu na złoty kolor. Teraz wszystko posól, wlej rosół wołowy, dodaj liść laurowy i dopraw pieprzem. Duś na małym ogniu 30 minut. Jeżeli płyn wyparuje, dodaj kilka łek wody.

 

Przed podaniem posyp gulasz natką pietruszki i udekoruj krążkami cytryny. Gulasz możesz też zapiec w żaroodpornym naczyniu w temperaturze 190°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin