EMALIOWANE udka kurczaka.rtf

(5 KB) Pobierz
"EMALIOWANE" udka kurczaka

"EMALIOWANE" udka kurczaka

 

Składniki:

4 udka kurczaka

szklanka soku z pomarańczy

2 łki soku z cytryny

mielona gorczyca

po 4 łki miodu i oleju

mielony pieprz

l

mielona papryka

 

Dokładnie wymieszaj sok z pomarańczy z olejem, sokiem z cytryny, płynnym miodem, solą, pieprzem, papryką i gorczycą. Umyte i osuszone udka kurczaka ułóż w salaterce, zalej przygotowanym sosem, zostaw na 10-12 godzin - nie zapomnij o przewracaniu mięsa, by się wno zamarynowało. Po upływie podanego czasu ułóż udka w żaroodpornym półmisku, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz do miękkości, polewając marynatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin