Sałatka z ryżem i tuńczykiem.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
94518670 UNPDF
Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Składniki Przepis
woreczek ryżu
puszka tuńczyka w sosie
własnym
puszka groszku
puszka kukurydzy
kilka ogórków konserwowych
(albo kiszonych)
kilka płatów papryki
konserwowej
Ugotowany i ostudzony ryż wymieszać z
pokrojonymi warzywami i odsączonym tuńczykiem.
Posolić, popieprzyć i wymieszać z majonezem oraz
łyżeczką ostrej musztardy.
Sałatkę można urozmaicać, na przykład:
1. zamiast konserwowej papryki dać świeżą
czerwoną i pokrojoną w kostkę małą cebulkę
2. groszek wymieszać pół na pół z zieloną albo
czerwoną fasolką z puszki
3. dodać pokrojone w dużą kostkę jajko
Jest to jedna z ulubionych sałatek moich gości i
męża, tylko trzeba pamiętać o dokładnym
wystudzeniu ryżu i nierozgotowaniu go, bo zamiast
apetycznej sałatki wyjdzie nam pudding. Lepiej też
kupować tuńczyka w kawałkach niż rozdrobnionego i
delikatnie domieszać go na końcu, rozbijając
widelcem większe kawałki. Ja czasami dodaję dwie
puszki i wychodzi pycha!
Plik z chomika:
tadeusz.grzywacz
Inne pliki z tego folderu:
Z selera i banana l.pdf
(53 KB)
Z pierwszych owoców w galarecie.pdf
(52 KB)
Z paluszkami krabowymi.pdf
(49 KB)
Z ogórków i jaj.pdf
(43 KB)
Z mrożonych warzyw i kurczaka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
» coś z procentem
» na słodko
» przetwory
►Kulinaria
chleb własnego wypieku
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin