Sałatka z tuńczyka.pdf

(29 KB) Pobierz
94518680 UNPDF
Sałatka z tuńczyka
Składniki:
cebula
puszka tuńczyka w sosie własnym
1/3 szklanki kaszki kus kus
1/2 puszki kukurydzy
5 ogórków kiszonych lub konserwowych
majonez
sól
pieprz
do dekoracji (niekoniecznie) - liście sałaty; szczypiorek; czerwona
papryka
Przygotowanie:
Przygotować kus kus wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Cebulę posiekać i wsypać
do kaszy. Dodać osączonego tuńczyka, kukurydzę oraz pokrojone w drobną kostkę i
odciśnięte ogórki. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać. Sałatka
powinna się "przegryźć" - należy odstawić do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem.
Podawać w salaterce ozdobionej sałatą. Można udekorować też papryką lub/i
posiekanym szczypiorkiem.
Danie na: 4 osoby
Czas przygotowania: 30 minut + 2 godziny "przegryzania"
Kalorie: nieważne! smakuje super!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin