Z fasolki szparagowej i pomidorów.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
94519010 UNPDF
Z fasolki szparagowej i pomidorów
Składniki
50 dag zielonej fasolki szparagowej lub duża puszka
konserwowej, 2-3 mięsiste twarde pomidory, 10 dag kiełków
sojowych, 3 łyżki oliwy, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny lub 2 łyżki
octu winnego, łyżeczka cukru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonym i lekko posłodzonym wrzątku, osączyć i
pokroić na kawałki. Fasolkę konserwową osączyć. Pomidory pokroić na małe cząstki.
Kiełki zblanszować, osączyć, ostudzić i pokroić. Warzywa doprawić sokiem cytrynowym,
zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Wlać oliwę, wymieszać, schłodzić sałatkę w
lodówce.
Plik z chomika:
tadeusz.grzywacz
Inne pliki z tego folderu:
Z selera i banana l.pdf
(53 KB)
Z pierwszych owoców w galarecie.pdf
(52 KB)
Z paluszkami krabowymi.pdf
(49 KB)
Z ogórków i jaj.pdf
(43 KB)
Z mrożonych warzyw i kurczaka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
» coś z procentem
» na słodko
» przetwory
►Kulinaria
chleb własnego wypieku
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin