Toffi
Biszkopt: 4 jajka 0,5 szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki cukru 1 1/2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa toffi: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 3/4 szklanki pokrojonych orzechów włoskich Masa śmietankowa: 0,75 litra śmietany 30% 3 opakowania "śmietan-fix" cukier waniliowy
Upiec ciemny biszkopt. Ostudzić i nasączyć kawą rozpuszczalną (1 łyżeczka na ok. 1/2 szklanki wody).
Mleko słodzone gotować ok. 1 1/2 godz. w puszce zanurzonej w wodzie. Lekko ostudzić i wylać na biszkopt. Toffi posypać pokrojonymi orzechami włoskimi.
Słodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym, następnie wsypać "śmietan-fix", delikatnie wymieszać i wyłożyć na ostudzone toffi. Wierzch ciasta udekorować kawą mieloną. Schłodzić w lodówce.
Mannitu