Pikantne steki wołowe.doc

(0 KB) Pobierz

4 ząbki czosnku

po 3-4 łodyżki różnych ziół (natka, tymianek, oregano, bazylia, szczypiorek)

2 łyżki octu winnego

1 szklanka oleju

2 łyżki musztardy

1 łyżeczka suszonego majeranku

pieprz kajeński

4 duże podwójne steki wołowe z kości?

sól

 

Z?bki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z posiekanymi ziołami, octem, olejem, musztard? oraz suszonym majerankiem. Przyprawić pieprzem kajeńskim. Marynat? posmarować steki, włożyć je do lodówki na 2 dni. Steki osączyć z marynaty, ułożyć je na rozgrzanym ruszcie. Grilować minutę z każdej strony. Posolić po upieczeniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin