Grzybowe ragout z indyka.rtf

(6 KB) Pobierz
Grzybowe ragout z indyka

Grzybowe ragout z indyka

 

Składniki na 4 porcje:

udziec indyka (około 70 dag)

40 dag niedużych grzybów (borowiki, podgrzybki, maślaki)

pół szklanki Bulionu grzybowego WINIARY

cebula

1/4 szklanki czerwonego wina

pół szklanki śmietany

olej

2 łki masła

l

pieprz

 

Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem, większe zaś grzyby potnij w kawałki, a małe na pół. Posiekaj też cebulę i zeszklij ją na rozgrzanym w rondlu oleju, a następnie w tym samym rondlu zrumień kawałki indyka.

 

Na drugiej patelni przesmaż na maśle grzyby, dodaj je do indyka i - po chwili podsmażania - wlej śmietanę wymieszaną z bulionem i winem, a całość przypraw do smaku solą i pieprzem. Następnie na małym ogniu ud ragoűt pod przykryciem przez kolejne 15 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin