Udka indyka na kwaśno.rtf

(5 KB) Pobierz
Udka indyka na kwaœno

Udka indyka na kwaśno

 

Składniki na 2 porcje:

2 udka indyka

mała gałązka rozmarynu

pół cytryny

2 łki cukru

łka oleju

l, biały pieprz

150 ml rozcieńczonego Bulionu drobiowego w płynie WINIARY

łka soku z cytryny lub rozcieńczony Kwasek cytrynowy WINIARY

 

 

Mięso opłucz i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Poodrywaj igiełki rozmarynu, pokrój w plasterki cytrynę, na suchej patelni skarmelizuj cukier. Teraz wlej olej i podsmaż indyka (od czasu do czasu go odwracaj, aby równomiernie się zrumienił). Oprósz go solą, pieprzem, posyp igiełkami rozmarynu i zalej bulionem drobiowym. Potem dodaj plasterki cytryny, przykryj i zostaw na małym ogniu jeszcze przez 10 minut.

 

Gotową potrawę dopraw do smaku so, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj z bagietką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin